05 Ιούν
Στην πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με απόφαση του διοικητή της Γιώργου Πιτσιλή. Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται η λειτουργία έξι νέων Ελεγκτικών Κέντρων που θα έχουν αρμοδιότητες διενέργειας ελέγχων συμμόρφωσης με τη φορολογική νομοθεσία σε φορολογουμένους που κατοικούν ή εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής και στην ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
05 Ιούν
Ανοιχτά μέτωπα σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να κλείσουν μέσα στους επόμενους μήνες έχει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται η ΔΕΠΑ Υποδομών (κλείσιμο συναλλαγής), το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (υποβολή δεσμευτικών προσφορών), το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (υποβολή δεσμευτικών προσφορών), η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου Ν. Καβάλας (υποβολή δεσμευτικών προσφορών) κ ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
05 Ιούν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως τα στοιχεία πληθωρισμού του μήνα Μαΐου - όταν ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή εκτινάχθηκε σε υψηλό 24 ετών - έδειξαν ότι ο πληθωρισμός καταγράφει πλέον πτωτική τάση.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

05 Ιούν
Πολλοί περιγράφουν τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Έλον Μασκ, ως οραματιστή του οποίου οι προβλέψεις συνήθως πραγματοποιούνται. Ωστόσο, πολλές από τις δηλώσεις του θεωρούνται ως απλή προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς. Τα παραδείγματα πολλά.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

05 Ιούν
«Για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που "πονάει" ο κόσμος. Σήμερα "πονάει" στα καύσιμα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

05 Ιούν
Το κατάλληλο μείγμα το οποίο θα ανακουφίσει τις «τσέπες» νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις όλο και υψηλότερες τιμές σε καύσιμα και προϊόντα, χωρίς όμως να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά, αναζητούν στην κυβέρνηση. Τα όποια επιπλέον μέτρα αποφασιστούν θα εξαρτηθούν από το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με ορίζοντα ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
04 Ιούν
Δύο σημαντικές νίκες, στην εν εξελίξει «ναυμαχία» για τη διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου στην Ε.Ε. που θα εξασφαλίζει τόσο την πράσινη μετάβαση όσο και τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας, πέτυχε η ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

04 Ιούν
Τα μισά από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το ΣΕΠΕ κατά το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, στους ελέγχους που διεξήχθησαν πανελλαδικά, αφορούν τον κλάδο της εστίασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα η «Ν», φαίνεται ότι, επί συνόλου σχεδόν 13.000 ελέγχων, επιβλήθηκαν 2.976 πρόστιμα για παραβάσεις στους όρους εργασίας ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
04 Ιούν
Να γίνουν πιο σφιχτές οι πολιτικές σε σχέση με τις κρατικές εγγυήσεις σε ότι αφορά τα νέα κόκκινα δάνεια προσανατολίζονται οι χώρες που χρησιμοποίησαν όπως η δική μας σχήματα αντίστοιχα του Ηρακλή για να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

04 Ιούν
Κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/