17 Ιούν
Το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων που θα χορηγηθούν σε περίπου 50.000 συνταξιούχους, λόγω βελτίωσης των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεών τους, γνωστοποίησε ο e-ΕΦΚΑ. Για τους συνταξιούχους που προέρχονται από το Δημόσιο η ενσωμάτωση των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου. Για όσους προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα η πληρωμή των αναδρομικών 19 μηνών που προκύπτουν ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
17 Ιούν
Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία κηρύσσεται γενικώς υποχρεωτική η από 20.1.2021 Σ.Σ.Ε. «για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας», με Π.Κ. 2/26.1.2021, για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
17 Ιούν
Μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2022 στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο αλλά και τη στρατηγική της για Βιώσιμη Ανάπτυξη ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International Inc (PMI), με αφορμή τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου της στον Πειραιά, χρόνια γεμάτα επιχειρηματικές προκλήσεις ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
17 Ιούν
Δέκα μυστικά που κρύβονται σε ορισμένους κωδικούς του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων πρέπει να εντοπίσουν και να προσέξουν ιδιαίτερα φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι, για να γλιτώσουν από άδικες χρεώσεις με φόρους εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και για να κατοχυρώσουν δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων. Παράλληλα η σωστή συμπλήρωση των κωδικών των ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
17 Ιούν
«Αυτό που κάνουμε με το νομοσχέδιο είναι να συνεχίσουμε με συνέπεια την μεταρρυθμιστική προσπάθεια απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, απαλλάσσοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες από τον βρόγχο της δημόσιας διοίκησης» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Πηγή από: http://www ...

Συνεχίστε την ανάγνωση
17 Ιούν
Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ελήφθη οριστικά η απόφαση για μόνιμη μείωση ΦΠΑ στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Κως, Λέρος και Σάμος) εφεξής και για όσο διάστημα συνεχίζουν να λειτουργούν σε αυτά δομές φιλοξενίας.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

17 Ιούν
Δημοσιεύθηκε ο κατάλογος με τις πιο συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν στη δράση: «Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου «Elevate Greece» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19».

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

17 Ιούν
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της παρουσίασης των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με πολίτες για το σχέδιο.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

17 Ιούν
Το «πράσινο» φως για την αποδέσμευση ποσού ύψους 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, άναψε το Eurogroup.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

17 Ιούν
Στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Ιουνίου, οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 εναλλάξ σε θετικό και αρνητικό πεδίο στο πρώτο μέρος ενώ μόνιμα σε θετικό στο δεύτερο. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 4,02 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 6,58 μονάδες ψηλότερα.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/