24 Μάι
Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί κίνησαν τις τιμές των βασικών δεικτών μόνιμα ψηλότερα από την τιμή του κλεισίματος της Πέμπτης.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

24 Μάι
Σκληρότερη στάση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit από τον «διάδοχο» της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, προβλέπει η Standard & Poor's, χωρίς να αποκλείει την απειλή ενός no deal ως «όπλου» στη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.  Αυξημένες πιθανότητες ενός «διαζυγίου» χωρίς συμφωνία διακρίνει και η Goldman Sachs.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

24 Μάι
Mε τις αγορές να χορεύουν στους ρυθμούς του εμπορικού πολέμου και την αβεβαιότητα λόγω του πολιτικού χάους του Brexit να τρομάζει τους επενδυτές, τα γερμανικά ομόλογα παραμένουν το ύστατο καταφύγιο για τους επενδυτές. Οι αναλυτές βλέπουν την απόδοση του 10ετούς Bund σε νέο ναδίρ, ακόμη πιο βαθιά κάτω από το μηδέν. Παραμένει ο «δεσμός» μεταξύ ιταλικών ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
24 Μάι
Τα μέτρα, που έλαβαν αυτή την εβδομάδα οι Τούρκοι αξιωματούχοι για τη στήριξη της δοκιμαζόμενης λίρας, θα μπορούσαν να είναι το πρώτο βήμα για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), εκτιμά η Capital Economics. Προειδοποιεί δε πως πιθανότατα μία τέτοια κίνηση δεν θα ήταν αποτελεσματική. 

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

24 Μάι
Με δύο πλατφόρμες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αυτήν της Eurobank και εκείνη της Τράπεζας Πειραιώς (η οποία μένει να ανακοινωθεί), αλλά και με πακέτα «κόκκινων» δανείων που είναι ήδη στην αγορά προς πώληση και άλλα των οποίων ετοιμάζονται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος, η δευτερογενής αγορά των NPEs αρχίζει να αναπτύσσεται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Πηγή από ...

Συνεχίστε την ανάγνωση
24 Μάι
Ένας πόλεμος προσφορών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία στην αγορά των στεγαστικών δανείων, γεγονός που θέτει την Τράπεζα της Αγγλίας σε αυξημένη επαγρύπνηση. Αν και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός των δύο τελευταίων ετών είναι καλά νέα για όσους θέλουν να αγοράσουν την πρώτη κατοικία τους, δημιουργεί προβληματισμό. 

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

24 Μάι
Ράλι των μετοχών της Amazon στα 3.000 δολάρια μέσα στην επόμενη διετία και κεφαλαιοποίηση πάνω από το «φράγμα» του ενός τρισ. δολαρίων προβλέπουν αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Piper Jaffray.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

24 Μάι
Οι κεντρικές τράπεζες χρειάζονται νέα εργαλεία για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, καθώς περιορίζεται ο ρόλος των τραπεζών ως βασικών πηγών χρηματοδότησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, τόνισε σε δηλώσεις του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, Όλι Ρεν, που θεωρείται από αρκετούς πιθανός διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στην ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
24 Μάι
Οι πολιτικές περιπέτειες, οι ανατροπές της κάλπης, οι τριγμοί σε κυβερνήσεις, η άνοδος ακραίων και ευρωφοβικών και τα σενάρια για τον αντίκτυπό τους στην οικονομία δεν είναι νέα κατάσταση. Τα βιώνουμε έντονα από το 2016 ή και ακόμη νωρίτερα. Οι αγορές όμως τα αγνοούσαν επιδεικτικά και συνέχιζαν ακάθεκτες το ράλι τους. Το πολιτικό ρίσκο όχι μόνο ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
24 Μάι
Kαρπούς αποδίδει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Mothercare - ένα σχέδιο που προέβλεπε το κλείσιμο καταστημάτων-  καταφέρνοντας να μειώσει το χρέος κατά 84%, στα 6,9 δισ. στερλίνες. Οι προ φόρων ζημίες της βρετανικής αλυσίδας παιδικών ενδυμάτων περιορίσθηκαν στα 66,6 εκατ. στερλίνες(84 εκατ. δολάρια) το οικονομικό έτος 2018.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/