16 Ιαν
Νέες δοκιμές και επενδύσεις υλοποιεί η ναυτιλιακή κοινότητα για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου, εν όψει των επερχόμενων πράσινων κανονισμών σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλοιοκτήτες και ναυλωτές βρίσκονται σε διαρκείς διαβουλεύσεις, «τρέχοντας» από κοινού projects μείωσης των ρύπων των εν ενεργεία πλοίων, ενώ την ίδια ώρα η πλειονότητα ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
16 Ιαν
Χωρίς την υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική ενημερότητα θα μπορούν στο εξής να λαμβάνουν επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ όσοι επιλέγουν να ενταχθούν σε αντίστοιχα προγράμματα. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη διοίκηση του Οργανισμού, αφού πρώτα απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη άνεργος ο οποίος δεν μπορούσε να λάβει την επιχορήγησή του. 

Πηγή από: http://www ...

Συνεχίστε την ανάγνωση
16 Ιαν
Προτεραιότητες όπως είναι, μεταξύ άλλων, η ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, οι ψηφιακές δεξιότητες, η ψηφιακή ένταξη, καθώς και οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, περιλαμβάνει το πενταετές Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΥΨηΔ), συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.  

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

16 Ιαν
Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

16 Ιαν
Στους ρυθμούς του σκληρού ροκ εξακολουθεί να «χορεύει» η βιομηχανία τροφίμων-ποτών, καθώς το πληθωριστικό «κοκτέιλ» σε πρώτες ύλες, υλικά συσκευασίας, logistic και ενεργειακό κόστος, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της κατανάλωσης, αποτελεί ευθεία απειλή για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων, ενώ πλήττει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια του κλάδου. «Βιώνουμε παρατεταμένη περίοδο stress test στην ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
16 Ιαν
Η Ελλάδα κατά το 2022 θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για εκταμίευση τριών δόσεων ύψους € 12,3 δις εντός του τρέχοντος έτους και δύο δόσεων 4,1 δισ. για κάθε έτος κατόπιν έως και το 2026. Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και την οικονομία μας.

Πηγή από: http://www.naftemporiki ...

Συνεχίστε την ανάγνωση
15 Ιαν
Εξελίξεις αναμένονται τους πρώτους μήνες του 2022 στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα περιφερειακά λιμάνια, για τα οποία έχει εκδηλωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

15 Ιαν
Στη γραμμή εκκίνησης μπαίνει τo δεσμευτικό market test για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 7 Φεβρουαρίου τα σχετικά κείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το market test θα ξεκινήσει το αργότερο έως τον Μάρτιο και η επιτυχημένη διενέργειά του (με εκδήλωση ενδιαφέροντος και επαρκή ...
Συνεχίστε την ανάγνωση
15 Ιαν
Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Νουρεντίν Νεμπάτι δήλωσε το Σάββατο ότι ο πληθωρισμός στη χώρα θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα όταν θα έρθει η ώρα για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τα μέσα του 2023, έχοντας σκαρφαλώσει σε υψηλό 19ετίας, στο 36%, τον Δεκέμβριο.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/

15 Ιαν
Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου πρέπει όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις να έχουν προσαρμοστεί στη χρήση της εφαρμογής timologio και στην έκδοση και λήψη ηλεκτρονικών παραστατικών, καθώς, αμέσως μετά, κάθε παράβαση θα επισύρει αυστηρό πρόστιμο.

Πηγή από: http://www.naftemporiki.gr/